Amsterdam vult zich met tulpen zoals in Istanbul

Honderdduizenden gekleurde tulpen zijn in april te zien in Amsterdam. Op 31 maart begint hier de eerste editie van het Tulp Festival. Het afgelopen najaar zijn hiervoor meer dan 423.000 tulpenbollen geplant plus nog eens ruim 116.000 in potten, die op diverse plekken in de stad in bloei komen.

Zo werken onder meer het Rijksmuseum, filmmuseum EYE, Artis, de Oude Kerk, de Hermitage, de Zuidas, enkele grote hotels en diverse stadsdelen mee, maakte de organisatie donderdag bekend. Het idee voor het festival kwam van tuinontwerper Saskia Albrecht, die zich liet inspireren door een soortgelijk evenement in het Turkse Istanbul. Daar plant de gemeente jaarlijks maar liefst 14 miljoen tulpen, evenveel als het aantal inwoners.

Dat is uiteindelijk ook het streven in Amsterdam, wat neerkomt op zo’n 820.000 stuks, maar dat aantal is dit jaar nog niet gehaald. Het is de bedoeling dat het festival de komende jaren nog verder groeit.

2015-03-19