Categories Nieuws Artikelen

Al bijna 4 miljoen belastingaangiften binnen

Bijna vier miljoen mensen hebben sinds 1 maart hun belastingaangifte al verstuurd. Ruim 100.000 van hen hebben dat gedaan via hun mobiele telefoon of tablet en dat is een ,,unicum´´, zei staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën dinsdag op RTLZ.

De Belastingdienst introduceerde dit jaar een speciale app waarmee mensen aangifte kunnen doen voor de inkomstenbelasting. De app is bedoeld voor belastingplichtigen met een eenvoudige, overzichtelijke aangifte. De gegevens zijn door de fiscus van tevoren ingevuld en kunnen niet worden veranderd.

Naar verwachting doen dit jaar 12 miljoen particulieren en ondernemers aangifte over het belastingjaar 2014. Voor het eerst kan dat op een persoonlijke pagina waarop vooraf ingevulde gegevens van de belastingplichtige staan. De Belastingdienst raadt wel aan om alles goed te controleren.

2015-03-24