Categories Nieuws Artikelen

IND komt handen tekort door gezinnen Syriërs

Gezinsleden van door ons land opgenomen Syriërs willen zich zo vaak bij hun familielid hier voegen, dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de komende tijd honderd extra medewerkers inzet om zich met hun ‘nareisaanvragen’ bezig te houden. Op dit moment worden wekelijks ongeveer 700 nareisaanvragen gedaan.

Het totale aantal IND-medewerkers dat hiermee in de weer is, wordt met die honderd verdubbeld. Dat maakt hoofddirecteur Rob van Lint van de IND maandag in Den Haag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Gezinsleden kunnen binnen drie maanden nadat vader of moeder hier een vergunning heeft gekregen een aanvraag indienen om ook naar Nederland te komen. Gezien de situatie van achtergebleven gezinsleden, in Syrie of in de vluchtelingenkampen, had de IND ook al veel nareisverzoeken verwacht.

Door de sterke stijging liggen er nu 12.000 zaken op behandeling te wachten. Met het extra personeel hoopt de IND de wachttijden terug te brengen.

2015-03-30