Advies: 30 miljoen euro extra in cultuur

De Raad voor Cultuur adviseert het kabinet jaarlijks extra 29,5 miljoen euro te steken in cultuur. Dit geld is nodig voor maatregelen ,,die nodig zijn om in te spelen op de uitdagingen waarmee de cultuursector te maken heeft”.

Dat blijkt uit het advies over de toekomst van het cultuurbeleid dat het adviesorgaan woensdag presenteerde aan minister Jet Bussemaker (Cultuur). In deze ‘Agenda Cultuur’ doet de raad aanbevelingen voor de cultuursector voor de volgende subsidieronde van 2017 tot en met 2020 en de jaren daarna.

Zo stelt de raad voor 9 miljoen euro uit te trekken voor een structurele subsidie voor het Tropenmuseum en een orkest voor lichte muziek, zoals het Metropole Orkest. Ook zou er een vast bedrag beschikbaar moeten zijn voor onder meer talentontwikkeling en het verbeteren van de positie van kunstenaars op de arbeidsmarkt.

2015-04-08