Serieverkrachter Utrecht vervolgd in 4 zaken

In het onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter wordt de verdachte voor in totaal vier verkrachtingen vervolgd. Dankzij forensisch onderzoek wordt hem, naast de drie feiten die hem al worden verweten, nog een verkrachting in 1995 ten laste gelegd. Dat meldde het Openbaar Ministerie vrijdag.

Drie feiten konden eerder dankzij een DNA-match in verband worden gebracht met de inmiddels 52-jarige verdachte. Die beroept zich consequent op zijn zwijgrecht. Maandag vindt voor de rechtbank in Amsterdam een pro formazitting plaats.

De vierde zaak gaat om een verkrachting op 5 september 1995 in De Bilt. De andere drie feiten die hem ten laste worden gelegd gaan om twee verkrachtingen in 1995, op 15 september in Bunnik en op 26 september in Utrecht en een zaak in Bilthoven op 24 oktober 2001.

2015-04-10