Meer dan 70 Duitsers vast na megavechtpartij

Zeker 75 Duitsers zijn in de nacht van zaterdag op zondag opgepakt in Renesse nadat er een massale vechtpartij was uitgebroken. De Duitsers begonnen te vechten in het centrum van de Zeeuwse badplaats. Op een gegeven moment keerden zij zich tegen de politie. 

Ten minste één agent is gewond geraakt. Het is nog niet bekend hoe hij eraan toe is. De politie sluit niet uit dat er nog meer agenten gewond zijn geraakt. 

Waarom de vechtpartij ontstond en wie er verder allemaal bij betrokken waren, is nog niet duidelijk, aldus een politiewoordvoerder. De verdachten worden met een bus naar een gevangenis in Breda gebracht en zitten daar voorlopig vast. 

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie. Die is in het bijzonder op zoek naar videobeelden van de vechtpartij. 

2015-04-12