Actie met politieauto’s op snelweg begonnen

De protestactie van de politie op de snelwegen is woensdagochtend in Groningen van start gegaan. Daar vertrokken om 07.00 uur 20 tot 25 politiewagens en ook wat motoren voor de estafetteactie die tot 20.00 uur duurt en eindigt in Limburg.

Volgens voorzitter Gerrit van de Kamp van politiebond ACP, ook in Groningen bij het vertrek aanwezig, sluiten zich onderweg nog meer voertuigen aan bij de actie. Ze rijden met een gangetje van 60 kilometer per uur over de volle breedte van de weg.

De estafetteactie is bedoeld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). In iedere politieregio vormt zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die dan de plek van de vorige inneemt.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor hinder op de snelwegen vanwege de acties.

2015-04-22