Turk geliquideerd in Amsterdam-Osdorp

In Amsterdam is zondagochtend even na twee uur een man doodgeschoten in een auto. Volgens Het Parool gaat het om crimineel Baris Önder (26). De Amsterdammer van Turkse komaf was net als zijn vader Atilla zeer bekend in het criminele milieu, stelt de krant. De politie kan de identiteit van het slachtoffer nog niet bevestigen.

De liquidatie vond plaats op de S.F. van Ossstraat in de wijk Osdorp. De auto is doorzeefd met kogels en heeft een aantal geparkeerde auto’s geramd. Het slachtoffer stierf achter het stuur. De schutter(s) zijn vermoedelijk gevlucht in een donkere Volkswagen Golf, in de richting van de Pieter Calandlaan.

Volgens Het Parool was Önder pas midden twintig, maar wel al in vele conflicten en strafrechtelijke onderzoeken verwikkeld. Op 10 december was in de Uiterwaardenstraat, in de Rivierenbuurt, al zijn jeugdvriend en compagnon Murat Garki geliquideerd.

2015-04-26