D66 wil financiële openheid woningcorporaties

D66 wil precies weten hoeveel geld woningcorporaties op de bank hebben staan. Volgens Tweede Kamerlid Kees Verhoeven moet minister Stef Blok van Wonen hier opheldering over verschaffen omdat woningcorporaties hier schimmig over blijven doen.

Dat zei Verhoeven woensdag in ‘Vandaag de dag’ van WNL. Blok meldde deze week dat de vermogenspositie van de woningcorporaties de laatste twee jaar met 6,6 miljard euro is verbeterd. Volgens de D66’er blijft er ondanks de brief onduidelijkheid over het geld dat woningcorporaties beschikbaar hebben.

Volgens Verhoeven moeten woningcorporaties niet oppotten, maar het geld aan de bouw en beheer van huizen besteden. Bovendien kunnen gemeenten betere afspraken maken over nieuwbouw als er financiële openheid is van de zijde van de woningcorporaties, aldus Verhoeven.

2015-04-29