Beeld van imam in media is ‘zorgelijk’

De manier waarop imams en andere moslims door de media worden behandeld is zorgelijk. Dat stelt althans het Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties regio Haaglanden donderdag in een brief aan minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie. De organisatie spreekt van ,,zorgwekkende ontwikkelingen” in de samenleving.

Het samenwerkingsverband, waar 23 islamitische organisaties deel van uitmaken, stelt dat het ‘moslim zijn’ en de godsdienst Islam ,,onnodig en onterecht worden besmeurd”. De club spreekt van gerichte media-aanvallen op Islamitische geleerden die in Rijswijk, Utrecht en Eindhoven wilden spreken. Ook hekelt ze het gebruik van termen als ‘haatpredikers’, ‘haatbaard’ en ‘jihadgezinnen’ door de media.

De organisatie wil met de minister in overleg om duurzame oplossingen te vinden voor het probleem.

2015-05-07