Categories Nieuws Artikelen

Studeren in buitenland wordt goedkoper

Het moet voor studenten goedkoper worden om in het buitenland te studeren. Studenten die hun studie aan een universiteit of hogeschool in Nederland combineren met onderwijs bij een buitenlandse instelling, hoeven daarvoor straks geen dubbel collegegeld meer te betalen.

Ook kunnen ze geld krijgen uit een fonds om hen financieel te ondersteunen. Minister Jet Bussemaker van Onderwijs kondigde dat vrijdag aan in een wetsvoorstel waarmee ze studeren in het buitenland aantrekkelijker wil maken.

Bovendien wil ze de academische titel doctor gelijkstellen aan de in het buitenland gebruikelijker variant doctor of philosophy (PhD). Daardoor wordt het volgens Bussemaker aantrekkelijker voor wetenschappers om internationaal samen te werken en te promoveren in Nederland.

2015-05-15