Fatma Koser Kaya voor D66 in de Tweede Kamer

Fatma Koser Kaya neemt vanaf de zomer namens D66 plaats in de Tweede Kamer. Zij neemt daarmee de plaats over van Gerard Schouw die de Tweede Kamer op 1 augustus verlaat.

Koser Kaya: “Het is een voorrecht om weer in de Tweede Kamer te komen. Ik zie er naar uit om met nieuwe inspiratie weer in het parlement aan de slag te gaan.” Alexander Pechtold: “Met Fatma heeft D66 er een goede collega bij die al ervaring in de Tweede Kamer heeft.”

Tweede Kamer
In 2004 kwam Koser Kaya voor de eerste keer in de Tweede Kamer. Zij heeft onder andere in 2010 in de commissie De Wit gezeten. Deze commissie heeft onderzoek gedaan naar de rol van de Nederlandse overheid in de bankencrisis van 2008. In januari 2012 heeft haar initiatiefwet pensioenfondsbesturen die ze samen indiende met Stef Blok (VVD) een meerderheid in zowel de Tweede als Eerste Kamer gekregen. Door het wetsvoorstel kunnen naast werkgevers en werknemers ook pensioengerechtigden meepraten over hun pensioen.

Van februari 2013 tot juni 2014 was ze wethouder in Wassenaar. Voordat Koser Kaya in de Tweede Kamer kwam, werkte zij als advocaat.