Kinderboek over Ramadan

Voor naar schatting 1 miljoen moslims in Nederland begint dit jaar rond 18 juni de Ramadan. Waar voor wie Kerstmis en Pasen volop keuze is aan Nederlandse kinderboeken over deze feestdagen, is er voor de Ramadan een zeer beperkt aanbod. Uitgeverij Bzzidi Media springt hier met haar eerste boek op in. Het kinderboek “Hoe Farah meedoet met de Ramadan, zonder te vasten!” van Naima El Bouzidi is vanaf 3 juni verkrijgbaar.

Het boek is naast voorleesboek thuis of op school ook een boek voor kinderen om zelf te lezen.

Het boekje vertelt over het gezin van het meisje Farah. De Islamitisch-Nederlandse ouders van Farah doen mee met de Ramadan. Farah vindt de Ramadan saai omdat ze dan meestal alleen met haar broertje Akram moet eten. Farah’s ouders vertellen over de avonturen van twee eekhoorntjes Rama en Dan en laten zo zien hoe Farah ook mee kan doen met de Ramadan. Zonder te vasten!

Door het boek leren kinderen vanaf 4 jaar op speelse wijze wat de Ramadan is en waarom er mensen aan meedoen.

03-06-2015