Gewonde door explosie in flat Venlo

Door twee explosies in een appartement van een flatgebouw aan de Gulikstraat in Venlo is zondagavond een bewoner gewond geraakt. De man is met brandwonden naar het ziekenhuis gebracht, maakte de brandweer bekend. Door de explosies werden aan voor- en achterkant de pui uit het appartement geblazen.

Na de explosies brak er brand uit, die de brandweer redelijk snel onder controle had. Tussen de 50 en 60 bewoners zijn inderhaast geëvacueerd. Ze zijn tijdelijk ondergebracht in een nabijgelegen. Het gebouw telt 96 appartementen, maar niet iedereen hoeft naar elders.

De brandweer onderzoekt de constructie van het appartementencomplex. Afhankelijk daarvan kan worden bepaald hoeveel mensen later zondagavond terug naar huis mogen. Voor de anderen wordt opvang geregeld.

Het Rode Kruis helpt bij de opvang. Zo kunnen ze mensen registreren, helpen bij het regelen van medicijnen. Mogelijk komen er ook bedden. Er wordt gerekend op zo’n honderd mensen die nog niet terug naar huis kunnen, zegt een woordvoerder van het Rode Kruis.

2015-06-14