13-jarige bekent straatroven en diefstal

Een 13-jarige jongen uit Amersfoort heeft bekend zes straatroven en drie diefstallen te hebben gepleegd. Drie vrienden die ook verdacht waren, zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie.

Een vrouw was zondag 5 februari bijna het slachtoffer van een straatroof. Ze reed over een fietspad toen een jongen met een hamer voor haar sprong en geld eiste. De vrouw begon hard te schreeuwen, waarop de jongen vluchtte. Op basis van het signalement werd de knul kort daarop thuis gearresteerd.

Na onderzoek van de politie bleek dat de jongen mogelijk meer op zijn kerfstok had, vijf straatroven gepleegd tussen december en februari en een schoolinbraak. De tiener heeft alles bekend en zit vast in afwachting van berechting en een mogelijke uithuisplaatsing.

19 maart 2012, 12:35
© Novum