Bijna 300 tips over illegale prostitutie

Meld Misdaad Anoniem heeft in elf maanden tijd bijna driehonderd meldingen gekregen over mogelijke illegale prostitutie. Dat is een stijging van 34 procent in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte het meldpunt maandag bekend.

Bij 137 meldingen gaven de anonieme melders, onder wie prostituees, klanten en hulpverleners, signalen door over dwang en uitbuiting. In 33 gevallen was het slachtoffer minderjarig. Ook ontving het meldpunt 207 meldingen over misstanden bij illegale prostitutie.

Meld Misdaad Anoniem hield tussen juni 2014 tot april 2015 de zogenaamde M.-Campagne in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Tijdens deze campagne werd gevraagd daders van mensenhandel en mensen die mensenhandel mogelijk maakten te melden. Volgens Meld Misdaad Anoniem leverde de campagne een record aan meldingen op.

2015-06-15