Elke dag 32.000 voertuigen minder in de spits

Sinds het kabinet in 2011 maatregelen nam om de spits te verlichten, mijden elke dag zeker 32.000 personen- en vrachtwagens de spits. Dat komt jaarlijks neer op 6 miljoen minder voertuigen op de weg op de drukste momenten van de dag.

Dat maakte minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) donderdag bekend. Vier jaar geleden begon zij met het bedrijfsleven en twaalf regio’s een nieuwe aanpak om de spits te verminderen. Er zijn intussen 355 vaak kleinschalige lokale maatregelen uitgewerkt.

Het zorgt ervoor dat mensen op een ander moment zijn gaan rijden of op een andere wijze naar het werk of school gaan. Ook gaan goederen steeds vaker over het water. Schultz is tevreden. ,,Zeker nu de mobiliteit weer aantrekt is het belangrijk dat we alle deuren wijd open zetten voor slimme en innovatieve maatregelen om de bereikbaarheid te verbeteren.”

25 JUNI 2015