700 mensen van azc naar Den Haag

Zevenhonderd vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, krijgen een plek in Den Haag. De zogeheten statushouders mogen het asielzoekerscentrum verlaten en deel gaan uitmaken van de Haagse samenleving, besloot het stadsbestuur donderdag. Het gaat om extra plekken, bovenop de ongeveer duizend mensen met een verblijfsvergunning die Den Haag dit jaar al moest huisvesten.

Door het besluit komen in asielzoekerscentra zevenhonderd plekken voor nieuwkomers vrij. Den Haag wil niet dat de statushouders andere inwoners van de stad verdringen op de huizenmarkt. Daarom worden ze mogelijk ondergebracht in leegstaande kantoren en verzorgingshuizen.

Den Haag heeft nog geen besluit genomen over de opvang van nieuwe vluchtelingen, maar ,,staat er welwillend tegenover” als het Rijk dat vraagt.

DONDERDAG 17 SEPTEMBER 2015

Door: ANP/Demet TV