Categories Nieuws Artikelen

Arrestaties Eindhoven voor smokkel honderden Syriërs

Twee Syriërs zijn opgepakt omdat ze worden verdacht van het smokkelen van honderden Syrische vluchtelingen binnen Europa. De mannen verbleven in Eindhoven, meldt het Openbaar Ministerie vrijdag. De hoofdverdachte en zijn neef werden vorige week vrijdag door de marechaussee gearresteerd.

Een jaar geleden begon het OM met een onderzoek naar de 35-jarige hoofdverdachte uit Eindhoven. Hij heeft volgens justitie vermoedelijk met anderen uit winstbejag op grote schaal Syriërs die tijdelijk in Italië verbleven, naar Nederland en andere West-Europese landen gesmokkeld. Vluchtelingen betaalden duizenden euro’s.

De hoofdverdachte onderhield tijdens het onderzoek duizenden telefooncontacten over mensensmokkel met internationaal verspreide medeverdachten. Hij organiseerde transporten en regelde auto’s en chauffeurs voor het vervoer van vluchtelingen. De man stond in nauw contact met medeverdachten die op hun beurt de chauffeurs ronselden.

VRIJDAG 18 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV