Ministers praten over vluchtelingen

Een aantal ministers praat dinsdagmorgen onder leiding van premier Rutte over de vluchtelingenproblematiek. Bij het overleg op het ministerie van Algemene Zaken zijn behalve Rutte ook de ministers Jeroen Dijsselbloem (Financiën), Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie), Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken), Jeanine Hennis (Defensie), Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) en Jet Bussemaker (OCW).

Ook staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) zit aan tafel. Verder zijn bij het overleg korpschef Gerard Bouman van de politie, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Dick Schoof en AIVD-baas Rob Bertholee.

De herverdeling van vluchtelingen over de Europese Unie staat dinsdagmiddag wederom op de agenda van de Europese bewindslieden die verantwoordelijk zijn voor het asielbeleid. Voor Nederland neemt Dijkhoff deel aan de vergadering in Brussel.

Zaterdag zei Dijsselbloem tijdens de PvdA-ledenraad dat het kabinet meer geld zou uittrekken voor de opvang van vluchtelingen in Nederland als dat nodig is.

DINSDAG 22 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV