Economie trok iets aan in tweede kwartaal

De Nederlandse economie is er in het tweede kwartaal van het jaar 0,2 procent op vooruitgegaan ten opzichte van een kwartaal eerder. Dat blijkt woensdag uit een tweede berekening van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In eerste instantie werd een plus van 0,1 procent gemeld.

Volgens het CBS werd de groei breed gedragen. Ten opzichte van de eerdere berekening bleken de investeringen in woningen en gebouwen hoger uit te zijn gevallen. Ook de investeringen in software waren hoger.

Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het tweede kwartaal met 1,8 procent. Volgens de eerste raming was dat 1,6 procent.

Volgens de nieuwe schatting kwamen er in het tweede kwartaal 29.000 banen bij ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar. De eerste berekening kwam uit op een stijging van 19.000 banen. In vergelijking met een jaar eerder waren er 93.000 banen meer, voor werknemers en zelfstandigen, tegenover de 80.000 die eerder waren gemeld.

WOENSDAG 23 SEPTEMBER 2015

Door: ANP / Demet TV