Turk overlijdt na 47 jaar verblijf ziekenhuis

Een Turkse man is op 70-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Bursa. Bijzonder aan het verhaal van de man is dat hij maar liefst 47 jaar onafgebroken in een ziekenhuis heeft gelegen. Dat kwam omdat hij “nergens anders naartoe kon.”

De man heet Abdullah Kozan en leed aan astma en diabetes. Hij werd in 1968 in het ziekenhuis opgenomen met hoofdpijn. Aanvankelijk zou het een korte ziekenhuisopname worden, maar de man verbleef er 47 jaar. Afgelopen vrijdag is hij overleden, aldus Dogan News Agency.

Kozan zou volgens het personeel mogen blijven omdat hij “geen andere plek had om naartoe te gaan en heel goed met het personeel van het ziekenhuis kon opschieten.”

Om het verblijf van patiënt mogelijk te maken, heeft het personeel na iedere keer dat de behandeling klaar was, hem als nieuwe patiënt geregistreerd. 

30-09-2015

Door: Demet TV