Opnieuw rode cijfers voor HEMA

HEMA heeft ook in het tweede kwartaal rode cijfers geschreven, ondanks een verdere groei van de omzet. Het verlies viel met 19 miljoen euro wel flink lager uit dan een jaar eerder, toen het winkelbedrijf onder de streep ruim 30 miljoen euro tekort kwam.

De omzet nam in het tweede kwartaal met circa 8 procent toe tot 267 miljoen euro. Dat kwam mede doordat HEMA vergeleken met een jaar eerder zes winkels meer telde. Ondanks de groei van de opbrengsten nam de brutowinst met ruim 2 procent af tot 113 miljoen euro.

In de eerste drie maanden van het gebroken boekjaar boekte HEMA ook al een verlies. Het bedrijf is nog altijd bezig oude voorraden op te ruimen en verkoopt daardoor relatief veel artikelen met fikse korting. Dat heeft zijn weerslag op de winstgevendheid.

01-10-2015

Door: ANP/Demet TV