Categories Nieuws Artikelen

Veel meer files dan vorig jaar

Het was in juli, augustus en september veel drukker op de Nederlandse snelwegen in vergelijking met die periode in 2014. De filezwaarte nam met liefst 18 procent toe, zo berekende de ANWB. De filezwaarte bereken je door de lengte te vermenigvuldigen met de duur van de file.

Vooral de spitsen in september waren opvallend druk. In de avondspits waren de files in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar 27 procent langer, en in de ochtendspits 25 procent.

De filezwaarte nam het meest toe in de regio Amsterdam, gevolgd door Utrecht en Rotterdam. In de ochtend was het op dinsdag het drukst en in de middag op donderdag.

De drukste spits van het afgelopen kwartaal was donderdagavond 24 september. Door regen en ongelukken stond er op het drukste moment op de A- en N-wegen in Nederland 670 kilometer file. De spits was om 20.00 uur voorbij.

01-10-2015

Door: ANP/Demet TV