NTR neemt taak Moslim Omroep op zich

Anders dan de andere levensbeschouwelijke omroepen in Nederland, is het de Moslim Omroep niet gelukt om aansluiting te vinden bij een grotere omroep. De kleine zogenoemde 2.42-omroepen – die geen leden hebben, maar nu nog zendtijd krijgen op grond van hun achterban – hadden tot 1 oktober om samen te werken met een grotere organisatie. De Moslim Omroep wilde opgaan in de EO of KRO-NCRV, wat niet gelukt is.

Dat de Moslim Omroep geen partner heeft gevonden, betekent niet dat er vanaf 1 januari (wanneer de 2.42-omroepen officieel geen zendtijd meer krijgen) geen nieuwe islamitische televisie- en radioprogramma’s komen. De NTR neemt die taak op zich. De Moslim Omroep en de Stichting Zendtijd Moslims zijn daar niet blij mee. “We hebben op deze manier niets meer te vertellen over de islamitische programma’s”, aldus SZM-bestuurslid Dris El Boujoufi. “De NTR heeft geen gevoel met levensbeschouwing. Het gevolg zal zijn dat islamitische programma’s verwateren.

05-10-2015