VVD wil geen huurhuis meer voor asielzoekers

Asielzoekers met een verblijfstatus moeten voortaan geen sociale huurwoning meer toegewezen krijgen. Daarvoor pleit VVD-Tweede Kamerlid Roald van der Linde woensdag in het Algemeen Dagblad. Ze moeten bijvoorbeeld worden ondergebracht in lege kantoorpanden. ,,Of het nou kantoren zijn of gestapelde containers, we zullen er altijd voor zorgen dat het er veilig en warm is. Maar het is wel sober. Als je uit een oorlog komt, zou je blij moeten zijn met zo’n woning’’, zegt van der Linde.

Asielzoekers met een verblijfstatus zouden geen voorrang meer moeten krijgen bij de toewijzing van een huurwoning. ,,Nu al ontstaat er sociale spanning, doordat mensen die al jaren op de wachtlijst staan niet snappen waarom zij nog langer moeten wachten. Als we er niets aan doen, gaat het fout’’, meent Van der Linde

07-10-2015

Door: ANP/Demet TV