CDA tegen extra opvang vluchtelingen Oranje

Het besluit om nog eens zevenhonderd vluchtelingen op te vangen in het dorp Oranje, moet worden teruggedraaid. Dat zei parlementariër Peter Oskam van oppositiepartij CDA woensdagochtend bij WNL.

Oskam noemde de uitbreiding dinsdagavond al onbestaanbaar, omdat het tegen afspraken ingaat. ,,Lokaal draagvlak en draagkracht moeten voorwaarden zijn voor opvang”, aldus de CDA-politicus.

Parlementariër Joël Voordewind van de oppositiepartij ChristenUnie noemt het op Twitter onverantwoord om inwoners van Oranje zo te schofferen. Volgens hem ondermijnt het besluit het draagvlak om vluchtelingen op te vangen.

De aankomst van de eerste extra vluchtelingen dinsdagavond leidde tot fel protest in Oranje. Boze inwoners blokkeerden wegen. Ook belaagden zij staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie), die het besluit zelf was komen vertellen. Een vrouw moest voor zijn auto worden weggetrokken. Zie de beelden hieronder.

07-10-2015

Door: ANP/Demet TV