‘Banken weer meer geïnteresseerd in vastgoed’

De bereidheid van banken in Europa om vastgoed te financieren neemt toe. Dat blijkt uit onderzoek van accountants- en adviesbureau KPMG onder ruim negentig instellingen.

Na het uitbreken van de crisis in 2008 nam de interesse van de financiële sector in vastgoed flink af. De laatste jaren stabiliseerde het wat. Maar nu zien banken in toenemende mate weer brood in onder meer kantoren en winkelcentra.

Vooral in Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland is de belangstelling van banken voor vastgoed dit jaar toegenomen. Ruim de helft van de banken in deze landen liet aan KPMG weten meer oog te hebben voor financiering van onroerend goed dan vorig jaar.

Ook in Nederland wordt vastgoed weer interessanter geacht, al is dat in ons land nog niet heel erg terug te zien in de cijfers. Banken zijn hier juist ook nog bezig met het opschonen van hun vastgoedportefeuilles uit het verleden.

07-10-2015

Door: ANP/Demet TV