‘Wereldwijde recessie is onwaarschijnlijk’

Een wereldwijde economische recessie is onwaarschijnlijk, ondanks de afzwakkende groei in veel opkomende landen zoals China en Brazilië. Dat zei de belangrijkste econoom van de Amerikaanse bank Goldman Sachs, Peter Oppenheimer, donderdag in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

De topeconoom denkt niet dat er een periode aankomt van langdurige stagnatie van de wereldeconomie. Het vertrouwen in de wereldeconomie zal weer gaan groeien, zo verwacht Oppenheimer.

Eerder deze week voorspelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat de groei van de wereldeconomie dit jaar terugvalt naar 3,1 procent. Dat is de zwakste vooruitgang sinds 2009 en rond het niveau dat over het algemeen wordt geassocieerd met een internationale recessie. IMF-hoofdeconoom Maurice Obstfeld zei in een toelichting op de prognose dat het IMF vooralsnog niet uitgaat van een nieuwe recessie. Tegelijk waarschuwde het fonds dat de kans op tegenvallers verder is gegroeid.

08-10-2015

Door: ANP/Demet TV