Internationale miljoenenfraude door Nederlander

Op vijf plaatsen in Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en België zijn doorzoekingen gedaan voor een internationaal onderzoek naar een miljoenenfraude. Dat gebeurde woensdag, laat het Openbaar Ministerie donderdag weten.

Het onderzoek richt zich op een 62-jarige Nederlander. Justitie verdenkt hem van valsheid in geschrifte, het publiceren van valse jaarrekeningen, faillissementsfraude, belastingfraude en witwassen. De fraude gaat om tientallen miljoenen euro’s, meldt het OM.

De Nederlander ontwikkelde via een structuur van meerdere vennootschappen in belastingparadijzen luxe vakantievilla’s in onder andere Spanje, Antigua, Vietnam en Panama. Deze projecten werden gefinancierd door banken en kennissen en vrienden van de verdachte.

08-10-2015

Door: ANP/Demet TV