Categories Nieuws Artikelen

NAVO houdt grootste oefening in jaren

De NAVO houdt haar grootste oefening in dertien jaar. Nederland doet met ruim 1300 militairen mee, aldus het ministerie van Defensie in Den Haag donderdag.

De omvangrijke oefening van het westerse militaire bondgenootschap vindt plaats in een periode van hoog opgelopen spanningen met onder meer Rusland. Ongeveer 36.000 militairen van landmacht, luchtmacht en marine van NAVO-lidstaten en andere landen zijn betrokken. De oefening Trident Juncture 2015 in Italië, Portugal en Spanje duurt nog tot 6 november.

Nederland heeft het commando over het oefenen van een landing vanaf zee op land. Daarbij wordt onder meer het amfibisch transportschip Zr.Ms. Johan de Witt met aan boord een bataljon mariniers ingezet. Met deze training raken de Koninklijke Marine en haar NAVO-partners goed op elkaar ingespeeld en kunnen zij bepaalde procedures beter afstemmen, aldus het ministerie.

08-10-2015

Door: ANP/Demet TV