Google koopt hele alfabet

Google valt sinds kort onder moederbedrijf Alphabet, en daarom heeft de internetgigant het hele alfabet in één keer opgekocht. Het bedrijf is eigenaar van het internetadres abcdefghijklmnopqrstuvwxyz.com. Alphabet heeft nu abc.xyz als adres ,,maar we merkten dat we een paar letters misten”, verklaarde Google tegen de techsite Recode. Het is niet bekend hoeveel Google heeft betaald en wie de verkoper is.

Het eenvoudigere Alphabet.com was geen optie. Die is namelijk in bezit van autofabrikant BMW. De lease-tak heet ook Alphabet.

Alphabet is een verzameling van alle activiteiten die nu onder Google vallen, zoals startup-financier Google Ventures, gezondheidstak Calicio, apparatenmaker Nest en innovatielab Google X. Videoplatform YouTube en besturingssysteem Android blijven onderdeel van dochter Google. Voor gebruikers verandert er overigens niets.

08-10-2015

Door: ANP/Demet TV