Den Haag pakt discriminatie door agenten aan

De Haagse politie gaat de aanpak van discriminatie verder aanscherpen. Dat laat de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen weten. De gemeente gaat dat doen door o.a. meer agenten met een niet-westerse achtergrond bij de politie te krijgen. Er wordt zelfs een quota ingevoerd om meer allochtone agenten in Den Haag te krijgen.   

Verder komen er stageplekken voor allochtone jongeren en agenten gaan in de Schilderswijk beter uitleggen waarom ze identiteitscontroles uitvoeren.

Volgens burgemeester Van Aartsen is het hard nodig om een allochtonenquota in te voeren bij de Haagse politie. Want buurten zoals de Schilderswijk vergen ‘een hoog inlevingsvermogen van de politie’, aldus de burgemeester.

De Haagse politie heeft zelf ook plannen gemaakt om discriminatie door de politie tegen te gaan. De eenheid wil dat er meer camera’s op het uniform van politieagenten komen. Ook zouden agenten op antidiscriminatiecursussen moeten.

09-10-2015

Door: Demet TV