SP: Asielzoekers expres naar Oranje gestuurd

De SP denkt dat de VVD expres asielzoekers naar het dorpje Oranje heeft gestuurd om zo de vluchtelingendiscussie aan te zwengelen. De SP heeft een bericht hierover, vrijdag in De Telegraaf, bevestigd.

Partijleider Emile Roemer zegt in de krant dat de VVD straks een reden heeft om de strengere maatregelen te nemen die ze toch al wilden. ,,Staatssecretaris Klaas Dijkhoff had immers elk ander dorpje kunnen kiezen en dan was er minder weerstand geweest.” Volgens Roemer had Dijkhoff wel alternatieven. ,,Er waren plaatsen die kleinere opvangplekken beschikbaar hadden.”

Een woordvoerder van de VVD noemt de beweringen van Roemer in de krant ,,volstrekte onzin”.

Dijkhoff kwam dinsdag zelf naar Oranje om de komst van extra asielzoekers te melden. Daarna ontstond flinke commotie in het Drentse dorp.

09-10-2015

Door: ANP/Demet TV