Zijlstra: Turkije niet makkelijker in EU

Turkije mag niet sneller lid worden van de Europese Unie in ruil voor medewerking van het land aan indammen van de vluchtelingenstroom naar Europa. ,,Het kan niet zo zijn dat de criteria voor toetreding versoepeld worden vanwege dit probleem”, zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zaterdag in EenVandaag.

,,Turkije moet gewoon voldoen aan alle criteria. We zijn al zeer kritisch over de toetreding van Turkije, dat land mag niet toetreden door het vluchtelingenprobleem. Anders wordt het een koehandel.”

Walgelijke woorden volgens onze redactie. Zeker als je je afvraagt, wie in dit geval de koe is. De Turken die dan visumvrij naar Europa zullen reizen of de vluchtelingen die in Turkije opgevangen moeten worden.

Hoewel de VVD hier flinke uitspraken doet, lijkt de partij uit te zijn om zijn achterban tevreden te houden. Want feit is dat bij het oplossen van de vluchtelingencrisis, Europa veel meer baat heeft in samenwerking met Turkije dan andersom.

Lees hier: Opvang vluchtelingen in ruil voor visumvrij reizen

17-10-2015

Door: Demet TV