Categories Nieuws Artikelen

Binnenkort eerste boetes voor illegaal film kijken

Stichting Brein verwacht dat de eerste boete voor het kijken via de illegale videodienst Popcorn Time binnen een maand wordt uitgedeeld in Nederland. Dat heeft Tim Kuik, directeur van Stichting Brein, gezegd tegen BNR.

Hij reageert daarmee op de nieuwe Popcorn Time-versie BrowserPopcorn.xyz, waarmee films illegaal kunnen worden bekeken. ,,Het is een alarmerende ontwikkeling als ‘dat Popcorn Time’ steeds maar makkelijker wordt om te gebruiken. Het is hartstikke illegaal en kijkers stellen zich in principe bloot aan schadeclaims van rechthebbenden”, zegt Kuik.

In andere Europese landen worden individuen al langer beboet voor het illegaal bekijken van films en series. Zo moesten Denen vorige maand nog ongeveer 300 euro betalen voor het illegaal kijken van de Michael Douglas-film ‘And so it Goes’.

Uit een eerder onderzoek blijkt dat ruim 600.000 Nederlanders Popcorn Time gebruiken.

20-10-2015

Door: ANP/Demet TV