Categories Nieuws Artikelen

EU roept asielministers opnieuw bijeen

De Europese bewindslieden die gaan over asiel en migratie komen opnieuw bijeen om de vluchtelingencrisis te bespreken. Luxemburg, momenteel voorzitter van de Europese Unie, organiseert op 9 november een extra raad in Brussel.

De bijeenkomst wordt georganiseerd vanwege de verslechterde situatie in onder meer de Balkanregio, die de vluchtelingenstroom nauwelijks aankan. De bewindslieden kwamen de afgelopen tijd al verscheidene keren samen om maatregelen te bespreken.

De bedoeling is dat de bewindslieden een krachtig Europees antwoord bieden op de crisis en gevolg geven aan eerder genomen besluiten die de toestroom moeten indammen. Ook zullen de landen weer tot solidariteit worden aangemoedigd. Zo nodig worden nieuwe besluiten genomen, meldt de Luxemburgse minister Jean Asselborn woensdag.

Zondag buigen tien Europese regeringsleiders zich in Brussel al over de ,,noodtoestand” in de Balkan. Duitsland is daar wel bij, Nederland niet.

21-10-2015

Door: ANP/Demet TV