Dood gevonden jongetje komt uit Heinenoord

De vierjarige jongen die dinsdagavond dood is gevonden in een woning in Dordrecht, komt uit het nabijgelegen dorp Heinenoord. Dat heeft de burgemeester van de gemeente Binnenmaas, waar Heinenoord onder valt, woensdag laten weten.

,,Evenals veel buurt- en dorpsgenoten ben ik diep geschokt door dit voorval. Het is een dramatische gebeurtenis”, aldus burgemeester André Borgdorff.

De vader van het jongetje is woensdagmiddag aangehouden. De man (34) werd door de politie gezien toen hij met zijn auto op de N3 ter hoogte van Papendrecht reed.

Vader

Het kind werd dinsdagavond gevonden door de vriendin van de vader. De vader wordt door de politie gezien als verdachte in het onderzoek naar de dood van zijn zoon. Het zesjarige zusje van het jongetje is ongedeerd.

Het gezin was bekend bij de jeugdhulpverlening. Bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling was een melding binnengekomen over problemen bij het gezin, zo werd woensdag duidelijk. De inhoud van de melding is niet bekend.

Buurtbewoners leggen woensdag bij het huis aan het Frida Katz-erf in Dordrecht veel bloemen en knuffels neer.

21-10-2015

Door: ANP/Demet TV