‘Nog volop kansen in China voor ondernemers’

Hoewel de Chinese economie kampt met een lagere groei, liggen er in het land nog volop kansen voor Nederlandse ondernemers. Dat stellen economen van ING in een vrijdag gepubliceerd rapport, aan de vooravond van het bezoek van een Nederlandse handelsdelegatie aan de Aziatische grootmacht.

China heeft de ‘gouden jaren’ met dubbelcijferige groei achter zich gelaten, maar met een groei van 6 tot 7 procent gaat het daar nog altijd harder dan in Europa. Peking wil bovendien een omslag bewerkstelligen naar economische groei die meer is gebaseerd op de binnenlandse consumptie van de snel groeiende middenklasse, dan alleen op export en investeringen in infrastructuur. ‘Made in Holland’ kan hier de vruchten van plukken, menen de ING-analisten.

23-10-2015

Door: ANP/Demet TV