‘Sterkste banengroei in industrie sinds 2011’

De Nederlandse industrie heeft een goede maand oktober achter de rug, met een toename van de bedrijvigheid en de sterkste stijging van de werkgelegenheid sinds mei 2011. Dat maakte de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) maandag bekend.

De Nevi-index die de bedrijvigheid weerspiegelt, steeg van 53,0 in september tot 53,7 vorige maand. Een stand boven 50 duidt op groei, daaronder op krimp. De stijging komt vooral voort uit een aanhoudende toename van de productie. Volgens Nevi ligt de productie al 2,5 jaar boven de grenswaarde van 50.

Een andere oorzaak van de stijging van de bedrijvigheidsindex is een oplopende werkgelegenheid. ,,Deze indicator is nu al acht maanden positief en wijst op een relatief sterke toename van het aantal banen in de industrie”.

02-11-2015

Door: ANP/Demet TV