Nederland over uitslag: “Een goede partner is nodig”

“Een goede partner is nodig,” zegt minister Koenders (Buitenlandse Zaken) in een reactie op de uitslag van de verkiezingen in Turkije die gewonnen werd door de AK-partij. “Je ziet dat er enorme spanningen zijn in Turkije en dat mensen mede daarom steun hebben gegeven aan Erdogan,” laat Koenders vandaag aan het NOS weten.

Koenders wil graag dat de EU snel om de tafel gaat zitten met Turkije om de aanpak van de “vluchtelingenstromen” te bespreken. Veel vluchtelingen komen vanuit Syrie, Afghanistan en Irak via Turkije naar Europa.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken wil dat er opvangplekken in Turkije komen zodat vluchtelingen niet naar Europa afreizen. “De Turken zullen ongetwijfeld een goede prijs vragen. Er moet goed onderhandeld worden,” aldus Koenders.

02-11-2015

Door: Demet TV