Kamerlid boos op ambassadeur Azerbeidzjan

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel is verontwaardigd over een actie van de ambassadeur van Azerbeidzjan in Nederland. Die heeft een brief gestuurd naar de Tweede Kamer om te protesteren tegen de deelname van Van Bommel aan een seminar over Nagorno-Karabach, een conflictgebied in Azerbeidzjan.

De SP’er was eerder dit jaar in deze regio en gaat zaterdag over zijn reis vertellen op de Vrije Universiteit Amsterdam. De ambassadeur is vooral verbolgen over de deelname van een Tweede Kamerlid aan de bijeenkomst. Hij wijst erop dat de regio niet erkend is als onafhankelijk land.

Van Bommel noemt de brief ,,hoogst opmerkelijk en duidelijk politiek intimiderend. Het is niet aan de orde of ik de onafhankelijkheid wel of niet zou ondersteunen.´´

Hij laat zich niet weerhouden en wil dat de Kamer een formeel weerwoord geeft. ,,Dit kunnen we niet laten passeren. We moeten een norm stellen. Als Kamerlid in Nederland mag en moet ik me over alles kunnen uitspreken.´´

03-11-2015

Door: ANP/Demet TV