Categories Nieuws Artikelen

Minder kans op ongewenste betalingen bij apps

Het risico dat kinderen bij het spelen op de smartphone per ongeluk geld uitgeven, is afgenomen. Dit komt omdat Apple en Google onder druk van onder meer de Europese Commissie hun app-stores hebben aangepast, meldde de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) dinsdag.

Online games bevatten nog steeds verleidingen om iets te kopen. Maar ouders kunnen hun betaalinstellingen nu zo kiezen dat zij aankopen in apps blokkeren of dat voor elke aankoop een wachtwoord nodig is. Voordat iemand een app koopt, is bovendien zichtbaar of in die app aankopen mogelijk zijn, bijvoorbeeld voor extra ‘levens’, wapens of munten. Zo is meteen duidelijk of er mogelijk extra kosten zijn.

De aanpassingen blijken uit een recente controle van de afspraken die Apple en Google eind vorig jaar met Europese toezichthouders hebben gemaakt.

03-11-2015

Door: ANP/Demet TV