Extra geld voor steun vluchtelingenstudenten

Veertig vluchtelingenstudenten extra kunnen de komende vier jaar begeleiding en steun krijgen bij hun hbo-studie. Onderwijsminister Jet Bussemaker trekt hiervoor 136.000 euro uit, zo maakte ze donderdag bekend op de jubileumbijeenkomst van de Vereniging Hogescholen.

Het geld gaat naar de Stichting UAF, die hoogopgeleide vluchtelingen begeleidt. Die kan daarmee voor meer studenten meebetalen aan taalles, reis- en boekenkosten.

De minister prees de vele initiatieven voor vluchtelingen die al bij hogescholen lopen. Dat is niet alleen goed voor de vluchtelingen zelf maar ook voor de samenleving én de Nederlandse studenten. Die raken zo actief betrokken bij deze mensen en hun omstandigheden, aldus Bussemaker.

,,Vluchtelingen zijn voor het onderwijs niet nieuw. Maar de huidige dynamiek, ook in het maatschappelijk debat, is dat wel”, zei Bussemaker. Ze riep op om vluchtelingstudenten zo min mogelijk op te vangen in aparte groepen en Nederlandse studenten zoveel mogelijk te betrekken.

05-11-2015

Door: ANP/Demet TV