Selfie als middel tegen kindermishandeling

Jaarlijks worden in Nederland 119.000 kinderen mishandeld of ernstig verwaarloosd. In elke schoolklas zit gemiddeld één kind dat te maken heeft met een vorm van mishandeling. Tijdens de Week tegen Kindermishandeling wordt opgeroepen om die vicieuze cirkel van fysiek en verbaal geweld te doorbreken.

Daar zijn volgens de Taskforce Kindermishandeling 119.000 omstanders, getuigen dus eigenlijk, voor nodig. ,,Door een selfie te maken, kunnen mensen aangeven dat ze in actie komen bij een vermoeden van kindermishandeling”, aldus vicevoorzitter Jan-Dirk Sprokkereef maandag. De campagne moet resulteren in een steunbetuiging aan het mishandelde kind die bestaat uit 119.000 foto’s.

De selfies zijn te herkennen aan de hashtag #laatzenietbarsten. De taskforce vraagt deelnemers tijdens het nemen van een selfie een kauwgombel te blazen. Die bel staat symbool voor het onbezorgde, vrolijke en onbevangen kind.

De Week tegen de Kindermishandeling is van 16 tot en met 21 november.

09-11-2015 Foto | Door: © Demet TV / ANP