Ruim 40 verdachten gepakt voor mensensmokkel

De marechaussee heeft sinds het opschroeven van mobiele controles half september 41 verdachten van mensensmokkel opgepakt. Dat zei staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) die maandag op werkbezoek was bij zo´n mobiele controle van de marechaussee op de grensovergang Hazeldonk tussen België en Nederland.

Het gaat om zo’n zeven aanhoudingen per week, een verdubbeling sinds de intensivering van de controles.

De extra controles zijn nodig om een beter inzicht te krijgen in de mensensmokkel in Nederland. Daarmee kan deze ,,ernstige” vorm van criminaliteit beter bestreden worden, kondigde de marechaussee eerder aan.

De extra inspanningen zijn een direct gevolg van de verhoogde instroom van vreemdelingen in Nederland. De marechaussee controleert sinds 17 september steekproefsgewijs op de weg, op vliegvelden, internationale treinen en op het water. Ze krijgt daarbij hulp van militairen.

09-11-2015 Foto | Door: © ANP / Demet TV