Ontwikkelingen Turkse dienstplicht in de gaten houden

De Turks-Nederlandse voorzitter van de Europese ondernemersvereniging DTIK, Turgut Torunogullari, laat weten de ontwikkelingen omtrent het verlagen van de afkoopbedrag voor de Turkse dienstplicht nauwlettend in de gaten te houden.

Torunogullari zit tevens in de adviescommissie (YTB) die problemen van Turkse Nederlanders aan Turkije rapporteert.  Een van die problemen was dat Turken hun Nederlandse auto niet langer dan 6 maanden in Turkije konden gebruiken. Mede met zijn inzet is de wet hiervoor aangepast en kunnen Turken in Europa nu hun auto voor de duur van 2 jaar in Turkije gebruiken.

Torunogullari laat nu weten de ontwikkelingen over de Turkse dienstplicht in de gaten te houden.  Torunogullari: “De Turkse premier Davutoglu heeft hierover eerder toezeggingen gedaan. Wij zijn nu in afwachting van een wetswijziging die het afkoopbedrag van de Turkse dienstplicht verlaagt.”

Turken in Europa kunnen hun dienstplicht op dit moment afkopen voor een bedrag van 6 duizend euro. Dat bedrag is echter te hoog. De Turkse premier Davutoglu had voor de verkiezingen de belofte uitgesproken om dit bedrag te verlagen naar 1000 euro.

12-11-2015 Door: Demet TV