18 Koerden aangehouden bij protest Den Haag

Een groep Koerdische betogers is vrijdagavond het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag binnengedrongen.

De groep van vijftien tot dertig betogers kwam vrijdag naar het departement. Een politiewoordvoerder kon niet zeggen waarvoor of waartegen zij demonstreren. Een onbekend aantal betogers drong het gebouw binnen.

De politie is inmiddels het Ministerie van Buitenlandse Zaken binnen gegaan en er zijn 18 betogers opgepakt. De betogers eisten een gesprek met iemand van het ministerie.

Het is niet zeker, maar waarschijnlijk zijn de betogers aanhangers van de Koerdische terreurorganisatie PKK. Agenten probeerden in eerste instantie om in een gesprek met de bezetters een oplossing te vinden voor de ontstane situatie, maar toen dat niet lukte zijn ze overgegaan tot aanhouding.

12-11-2015  Demet TV