Categories Nieuws Artikelen

Kamer debatteert over terreur in Parijs

De Tweede Kamer praat donderdag met het kabinet over de aanslagen in Parijs vorige week. Naast premier Mark Rutte zijn op verzoek van de Kamer ook vicepremier Lodewijk Asscher en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) erbij.

Het debat is aangevraagd door de PVV en kreeg steun van de hele Kamer. De fractievoorzitters zullen het woord voeren.

GroenLinks, CDA, SGP en SP willen Asscher erbij omdat hij als minister van Sociale Zaken verantwoordelijk is voor integratie. Bovendien wilde hij eerder deze week niet zoals de premier het woord oorlog in de mond nemen.

Rutte liet dinsdag aan de Kamer weten dat enkele maatregelen die al eerder waren genomen, na de gebeurtenissen in Frankrijk opnieuw zijn bekeken en waar mogelijk geïntensiveerd. Ook wordt de registratie en controle van binnenkomende asielzoekers snel verbeterd.

Bij de aanslagen in Parijs kwamen 129 mensen om het leven. Terreurgroep IS heeft de verantwoordelijkheid opgeëist.

19-11-2015    Door: ANP / Demet TV