Nederland akkoord met strengere controles EU

Nederland heeft geen bezwaar tegen strengere en systematische controles van de buitengrenzen van de Europese Unie. Dat zei minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) vrijdag voorafgaand aan overleg met zijn Europese collega’s.

,,Ik heb daar geen moeite mee. Hoe we dat gaan doen is een kwestie van uitwerking’’, zei de minister. ,,Het is dringend nodig dat we daar stevig over spreken.’’ Hij benadrukte dat het gaat om het principe dat bekend is wie het Schengengebied binnenkomt en dat haast is geboden.

De Europese ministers die verantwoordelijk zijn voor terrorismebestrijding bespreken vrijdag in Brussel een pakket maatregelen in reactie op de aanslagen in Parijs. De scherpere controles van EU-burgers aan de Europese buitengrenzen moeten voorkomen dat jihadisten onopgemerkt Europa binnenglippen na deelname aan de strijd in Syrië.

20-11-2015   Door: ANP / Demet TV